Saturday, March 3, 2012

Last semester



Alhamdulillah, hari Rabu lepas, 22hb, result semester lepas dah keluar. bersyukur sangat dengan apa yang aku dapat. even bukan Dean List, tapi Alhamdulillah. aku bersyukur sebab tak payah repeat apa-apa paper. itu yang paling buat aku nervous dengan result exam semester lepas. takut kena repeat hoi ! sebab sekarang dah Degree level, so aku takmau sejarah time Diploma level dulu berulang ! 


yeay, dpt doodle dr Apit lagi!


Semester lepas aku boleh cakap, the worst semester ever bagi aku. and aku ngadap final exam semester lepas dengan the most unprepared! seriously. bagi aku influence teaching skills from lecturers tuh penting. last semester aku dapat bermacam ragam lecturers tahuuu ! dengan lecturer yang jenis suka bahan orang. ada jugak yang boleh kira dengan jari ja berapa class dia yang kita attend. yang jenis hulur masuk dalam mulut telan tuh memang lah best, tambah pulak time test and quiz kan. tapi azabnya bila final exam lah. sama jugak macam yang buat class berapa kali sangat tuh. final exam lah baru terkedek-kedek merangkak nak revise itu ini. sadis. kesian. simpati. dan padan muka dengan diri sendiri. HAHA ! 

So, bila aku tengok result exam. rasa LEGA okay ! bersyukur Alhamdulillah ! subject yang aku paling takut kena repeat tuh, finally Lulus jugak. rasa macam bukak sem ni nak ja p jumpa lecturer tuh pelok kekuat ! tak sangka yang selalu kene bahan kat dlm class dapat 'A'..haha...syukur!


So, next semester InsyaAllah, aku sebagai pelajar Semester 6 Bachelor Information system management. next semester kena amik 7 subjects. rasa sungguh lah berat dengan 7 subjects. InsyaAllah, yakin boleh ! tapi, kalau bolehnya, aku nak habiskan Degree ni on time. i means by the end of this july. 

Course Registration : 27 Februari-26 mac 2012
Cuti pertengahan semester : 21 - 29 April 2012
Study Week : 16 - 24 Jun 2012
Cuti Semester : 16 Julai - 9 September 2012


so, ini adalah tarikh-tarikh penting for next semester. mesti ingat semua ni, validation memang kena ingat untuk buat. kalau tak, sia-sia ja belajar tapi tak boleh amik exam nanti ! and tarikh yang paling penting Mid-Semester Break tuh la. nahhh, tak start new semester lagi, dah fikirkan cuti hoi ! apakahhhh ? so, semester ni start bulan March and end mid of July. InsyaAllah ^__^


click for larger view

This is class schedule for semester 6 ! terbaik punyer, class sampai malam! memang waktu tuh kena tongkat mata dengan lidi la weh ! class pulak everyday except Rabu dan jumaat ja bukan pukul 8 pagi.  lagi satu, nampak tak ada satu class ja hari Jumaat ?  hari Jumaat tuh sangat molek lah kalau TAKDA class weh, sebab senang nak balik rumah. hari Khamis dah boleh cabut ! mihmihmihmih ! aku tau akan ramai tak puas hati di situ, dan bakal pujuk lecturer tukar class hari lain ! kan kan kan kekawan kan ? ngeeeeee *___*


Okay, that's all for this entry. InsyaAllah nanti ada mood aku update lagi my blog ni, tata !



// berat hati nak tinggalkan mama sorang2 kat rumah, sape nak tolong mama wat keje2 rumah, dah la mama tgh sakit mcm tu..hrmm//


No comments: