Saturday, March 10, 2012

Semester 6



Rumahku syurgaku... harini saya berada di rumah bersama keluarga tercinta...sekarang dah start cuti sekolah, tapi saya baru masuk semester baru...tak syok la macam ni.....Nak tau tak pasal citer semester baru ni...





Alkisahnya...saya sampai kat puncak perdana pukul 7 malam. Cek kat icress tengok esoknya ada class pagi...Excited bukan main mase tu, bangun awal pagi tuu...Pergi class dalam kul 7.45am..  sampai je kat depan pintu class,tengok kteorg bertiga yang sampai dulu, pintu masih belom buka lagi...so, dengan rajinya pergilah ambik kunci sebab kat uitm puncak perdana ni semua class berkunci...nasib baik mase nak ambik kunci, mase tu abang kunci tu lom datang lagi, dan ramai pulak yang menunggunya...dalam hati cakap"alah, bagi canlah kat budak-budak lain ambik kunci dulu"...then, da rede sikit da tak ramai, terus pergi masuk ambik kunci...masuk-masuk...tengok, eh,eh da de orang ambik kunci la, tapi bukan classmate kiteorang, orang lain...naik atas balik, nak confirmkan betol-betol, nak tengok da ade orang buka class ke belom..pastu memang sah orang lain yang buka...pastu call nisa,my classmate cakap, harini mane ada class pagi...hah! LOL!



Lepas tu, pergi office teman yun(kwn a.k.a roomate) nak tukar class then pergi bendahari baru nak ambik voucher...ingatkan lepas saya, xde orang yang ambik lagi...rupa2nya saya yang second last ambik voucher...perghh, memang dalam sejarah hidupku la xpernah2 buat sesuatu urusan tu lambat...



Da settle semua,yun tanya saya nak pergi kursus kawen tak minggu depan...pikir punya pikir, pergila, mane dapat kursus kawen RM50..Kalau kat luar tu, entah berapa ratus kene bayar...Pergi kursus kawen  ni tak semestinya nak kawen awal, saje nak menuntu ilmu utk bekalan mase depan...cewah!..haha


Minggu pertama class dah ada assingment dan present kene wat...waduh2...web programming dan system analysis (SA) plak tu...Terbaik!

Okla...saya nak pergi cari bahan nak wat assingment... InsyaAllah nanti ada mood saya update lagi my blog ni, tata !

No comments: