Thursday, April 19, 2012

Jalan-jalan di Putrajaya

Assalamua'laikum.

Apa khabar sahabat-sahabat sekalian? Semoga sihat sentiasa hendaknya. (^_^)
Alhamdulillah, dengan izinNYA kita hidup!

Segala puji dan puja hanya untukNYA, Tuhan sekalian alam.. Yang sentiasa mengurniakan nikmat yang tak pernah terhitung kepada kita semua. Semoga segala nikmat dariNYA mendapat berkat.

Maaf kerana membiarkan blog  ini terbengkalai wat sekian lama...kali terakhir pos adalah 2 minggu yang lalu..Agak sibuk dengan tugasan2 sem akhir...Doakan saya dapat menempuhinya dengan tabah dan mendapat keputusan yang cemerlang...InsyAllah!

Pada hari rabu minggu lepas, sempena cuti Agong, saya dan rakan-rakan sekelas menghabiskan masa bersama-sama di Putrajaya....Kami rancang nak gerak ke Putrajaya pukul 9, mase tu tengah hujan plak tu , memang sedap la kan untuk tido...Masing2 malas untuk bersiap cepat, memandangkan hari hujan diluar, kte tunggu hujan reda, baru gerak...and last2 smpai sana dalam kul 10  lebih.

breakfast di medan selera presint 8

Rancang nak book main bowling awal la konon, tapi da abes makan semua dalam kul 11 baru sampai alamanda...sampai je alamanda, tempat bowling sudah dipenuhi orang...mana taknya, time tu tengah cuti Agung...hrmm...So, kteorg decide tulis name kt kaunter bowling, then tunggu dalam kul 2.30pm baru start game. Sementara menunggu untuk main, dorg de pergi karaoke, and jalan2 around alamanda.





Dan inilah masa yang ditunggu-tunggu telah tiba....game start!




 bayangkan 1 games de 10x untuk main, kalau 2 games, 20x kteorg main....huh! Dah penat abes main 2 games, kteorang pon lunch kt tomnyam kung. Kedai tu wat hal plak, dia kata kalau nak order makanan mesti de dlam menu je, pastu banyak yang da abes, so,  kteorg minta ape yang ada je la..hrmm

muke sume tgh kelaparan









destinasi yang seterusnya, kami pergi solat kat masjid putra....dan singgah sebentar dirumah saya..







and lastly, dorg pergi I-city, saya tak join sebab da balik rumah da...



Sangat2 happy dapat gathering bersama....Semoga ukhuwah ini berkekalan ...^_^


No comments: